Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Prinsessbakelser

I stället för en hel prinsessårta får varje gäst en egen liten prinsessbakelse. Så här bakar du egna prinsessbakelser med fin marsipan.

Prinsessbakelser
Prinsessbakelser
Prinsessbakelser
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 dlpotatismjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 dlvatten- kokande

Fyllning

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1,5 dljordgubbssylt

Garnering

  • 3 dlvispgrädde
  • 1 kgsugarpaste- * eller marsipan

Kristyr

  • 1 dlflorsocker
  • 1äggvita

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör i äggpöset tillsammans med det heta vattnet. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna klädd invändigt med bakplåtspapper.

  2. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort det papper kakan gräddats på. Låt kakan kallna under långpannan.

  3. Fyllning: Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Bred ut smörkräm på kakan. Bred på sylten och rulla ihop. Skär rulltårtan i 10 bitar.

  4. Marsipanrosor: Vispa grädden till fast skum. Ställ rulltårtsbitarna på högkant. Bred på grädden. Kavla ut ca 750 g sugarpaste. Ta ut rundlar, ca 15 cm i diameter. Lägg marsipanen på rulltårtsbitarna och skär bort överflödig marsipan. Ställ bakelserna i kylskåpet.

  5. Färga 50 g sugarpaste grön. Forma 200 g sugarpaste till rosor och den gröna till blad.

  6. Kristyr: Rör ihop florsocker och äggvita till en fast kristyr. Doppa rosor och blad i kristyr och garnera bakelserna med dem.

Vad tyckte du om receptet?