Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk bakelse som går snabbt att baka tack vare rulltårtsbotten.
Sätt ugnen på 250 grader. Täck en plåt eller en form, ca 20 x 25 cm stor, med bakplåtspapper. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Vänd ner vetemjöl och mjölk och vänd försiktigt ihop det till en jämn smet.
Bred ut smeten jämnt över pappret. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 min. Ta ut bottnen och lägg ett bakplåtspapper på den, lägg en plåt över och vänd den upp och ner. Pensla pappret med lite vatten och dra bort det försiktigt. Låt bottnen kallna under plåten.
Vispa vispgrädden fast och blanda den med vaniljkrämen. Bred ut hallonsylt över den kalla bottnen. Bred ut vaniljgrädden på sylten och rulla ihop den från långsidan. Rulla sedan in tårtan i bakplåtspappret och låt den ligga med skarven ner i kylskåp i 1 timme.
Rulla ut marsipanen på arbetsbänken och lägg rulltårtan ovanpå. Jämna till kanterna på rulltårtan och rulla sedan in den i marsipanen. Lägg skarven nedåt. Pudra rullen med florsocker och skär den i 3–4 cm breda bitar.