Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vackra små prinsessbakelser! De går bra att göra dagen före, plasta dem bara ordentligt innan du ställer in dem i kylen.
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggvispet tillsammans med citronskal och mjölk.
Bred ut smeten i två långpannor med bakplåtspapper. Lämna 1 cm till kanten. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Ta ut och lägg ett bakplåtspapper över. Lägg en plåt över och vänd runt. Ta bort bakplåtspapperet från kakan, pensla papperet med lite vatten så lossnar det lättare.
Bre blåbärssylt på kakorna och rulla ihop dem från långsidan. Lägg rullen att svalna på skarven.
Skär varje rulle i tio bitar. Vispa grädden hårt tillsammans med vaniljsocker. Bre ett lager grädde på och runt om bakelserna.
Kavla ut marsipanen och skär eller stansa ut 20 rundlar som täcker bakelserna.
Gör kantdekor och blommor med utstickare i marsipanen. Klistra fast blommorna med äggvita. Garnera med citronmeliss och ev blåbär. Pudra med florsocker. I stället för marsipandekor kan man knyta sidenband runt om.