Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera ett riktigt sprött pajskal fyllt med lättkokta primörer. Fyll skalet med primörerna precis innan servering annars riskerar skalet att mjukna. Välj primörer efter tillgång och favoritsmak.
Pajskal: Blanda samman smör och mjöl till en smulig massa.
Rör ihop äggula, mjölk och salt och blanda med mjölblandningen snabbt till en deg. Överarbeta inte degen. Låt degen vila övertäckt i kyl cirka 30 minuter.
Kavla pajdegen cirka 3 mm tjock och klä en cirka 22-24 centimeter stor pajform. Nagga botten. Grädda gyllene och frasigt i ugn, 200 grader, cirka 25 minuter. Pajskalet går att förbereda dagen innan och förvaras torrt.
Fyllning: Koka grönsakerna (utom rädisorna) några minuter i lättsaltat vatten, tills de är en aning mjuka, men fortfarande krispiga. Häll upp dem i durkslag och kyl av i kallt vatten.
Dressing: Blanda olivolja, pressad citron, grädde, dijonsenap till en dressing. Tillsätt gräslök och smaka av med salt och peppar.
Häll dressingen över grönsakerna. Fördela grönsakerna i pajskalet och servera genast.
Recept från Mitt kök