Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Primörsallad med rökt fisk och ägg



Härlig sommarsallad med primörer som sparris och färskpotatis är supergott tillsammans med rökt fisk. Men den här salladen är också god att toppa med rökta räkor.

Primörsallad med rökt fisk och ägg


Primörsallad med rökt fisk och ägg


Primörsallad med rökt fisk och ägg


Ove Lindfors

Ingredienser

  • 250 gsparris- lättkokt grön
  • 200 gfärskpotatis- kokt, kall
  • 1rödlök
  • 1 knipparädisor
  • 0,5gurka
  • 1 litetisbergssallad- huvud
  • 24ägg- hårdkokta
  • 0,5 dldill- hackad

Dressing:

  • 0,5 dlrapsolja- kallpressad
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 mskpepparrot- riven
  • flingsalt

Till servering

  • böckling- till exempel rökt sik, eller makrill

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen.

  2. Dela sparrisen på mitten och skär potatisen i mindre bitar. Skiva löken och rädisorna. Dela gurkan på längden, skrapa bort kärnorna och skär i skivor. Bryt salladen i mindre bitar.

  3. Blanda sallad, potatis och grönsaker. Ringla över dressingen och blanda om.

  4. Toppa med klyftade eller halverade ägg och strö på dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök