Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Matig sallad med såväl ost som matvete. En god vegetariskt rätt men också en rätt som passar bra att servera till t ex kyckling.
Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen tillsammans med buljongtärning.
Sätt ugnen 225°. Skrubba eller skala morötterna och halvera dem eventuellt på längden om de är tjocka. Ansa löken och dela den i halvor. Lägg morötter och lök på en plåt med bakplåtspapper och ringla över 2 msk olja. Krydda med salt och peppar och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Ansa haricots vertsen och koka dem i saltat vatten ca 3 min. Spola av dem med kallt vatten. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Hacka dem grovt.
Stek halloumin i 2 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg.
Dillolja: Mixa dill och olja med mixerstav.
Lägg matvete, morötter, lök, haricots verts och halloumi på ett fat. Toppa med dill, ärtskott och hasselnötter. Ringla dillolja över och servera.