Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Primörsallad med matvete och halloumi toppad med dillolja och rostade hasselnötter

Matig sallad med såväl ost som matvete. En god vegetariskt rätt men också en rätt som passar bra att servera till t ex kyckling.

Primörsallad med matvete och halloumi toppad med dillolja och rostade hasselnötter
Primörsallad med matvete och halloumi toppad med dillolja och rostade hasselnötter
Primörsallad med matvete och halloumi toppad med dillolja och rostade hasselnötter
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 3 dlmatvete
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1 knippamorötter- späda
  • 3färska lökar
  • 22 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 150 gharicots verts
  • 1 dlhasselnötter
  • 250 ghalloumiost

Dillolja

  • 1 dldill
  • 0,5 dlrapsolja

Garnering

  • dillkvistar- och ärtskott

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen tillsammans med buljongtärning.

  2. Sätt ugnen 225°. Skrubba eller skala morötterna och halvera dem eventuellt på längden om de är tjocka. Ansa löken och dela den i halvor. Lägg morötter och lök på en plåt med bakplåtspapper och ringla över 2 msk olja. Krydda med salt och peppar och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Ansa haricots vertsen och koka dem i saltat vatten ca 3 min. Spola av dem med kallt vatten. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Hacka dem grovt.

  4. Stek halloumin i 2 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg.

  5. Dillolja: Mixa dill och olja med mixerstav.

  6. Lägg matvete, morötter, lök, haricots verts och halloumi på ett fat. Toppa med dill, ärtskott och hasselnötter. Ringla dillolja över och servera. 

Vad tyckte du om receptet?