Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rensa och skölj nässlor i kallt vatten flera gånger. Använd plasthandskar - de bränns! Lägg dem i ett durkslag och häll över kokande vatten, så bladen slakar. Spola dem direkt i kallt vatten och låt rinna av. Krama ur det mesta av vattnet. Nässlorna går bra att hacka och frysa in.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av.
Lägg nässlor, sötmandel, skalade vitlöksklyftor i matberedaren. Kör till en smulig massa. Tillsätt olja i en jämn stråle under gång. Mixa ner osten. Salta och peppra. Förvara i glasburk med lock i kylen.
Vänd den kokta pastan med 1/2 dl pesto. Smaksätt med svartpeppar.
Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt baconet rinna av på hushållspapper och låt det kallna. Stöt det sedan i en mortel till ett strössel. Servera pastan i djupa tallrikar. Strö över baconströssel och garnera med skurna rädisor.
Recept från Mitt kök