Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Primörpasta med nässelpesto & baconströssel


Rensa och skölj nässlor i kallt vatten flera gånger. Använd plasthandskar - de bränns! Lägg dem i ett durkslag och häll över kokande vatten, så bladen slakar. Spola dem direkt i kallt vatten och låt rinna av. Krama ur det mesta av vattnet. Nässlorna går bra att hacka och frysa in.

Primörpasta med nässelpesto & baconströssel

Primörpasta med nässelpesto & baconströssel

Primörpasta med nässelpesto & baconströssel

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 300 gpasta- gärna gemelli, cirka

Pesto:

  • 100 gnässlor- förvällda
  • 1 dlsötmandel- skållad eller pinjekärnor, cirka 65 g
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dlrapsolja- kallpressad eller olivolja
  • 2 dlparmesan- riven
  • salt- peppar
  • 140 gbacon
  • rädisor

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av.

  2. Lägg nässlor, sötmandel, skalade vitlöksklyftor i matberedaren. Kör till en smulig massa. Tillsätt olja i en jämn stråle under gång. Mixa ner osten. Salta och peppra. Förvara i glasburk med lock i kylen.

  3. Vänd den kokta pastan med 1/2 dl pesto. Smaksätt med svartpeppar.

  4. Strimla baconet och stek det knaprigt­. Låt baconet rinna av på hushållspapper och låt det kallna. Stöt det sedan i en mortel­ till ett strössel. Servera pastan i djupa tallrikar.­ Strö över baconströssel och garnera­ med skurna rädisor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök