Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Röda vinbär blir söta prickar i marängbakelsernas friska citronfyllning.
Rita ut 12 cirklar på ett bakplåtspapper, cirka 7–8 centimeter i diameter.
Vispa äggvitorna och citronsaften tills skummet börjar lyfta.
Vänd ner hälften av sockret i skummet och vispa på mellanhastighet tills marängen tjocknat något. Blanda i resten av sockret och vispa på full hastighet tills marängen blivit ett fast marängskum.
Häll marängen i en sprits och spritsa den i spiralform i de utritade cirklarna på bakplåtspappret på en plåt.
Grädda på 125 grader i 30 – 45 minuter tills marängerna känns lätta och ”torra”.
Häll grädden i en bunke och blanda i lemoncurden, rör med en visp tills blandningen är slät. Vispa därefter blandningen fluffig. Lemoncurdgrädden skall vara tillräckligt fast för att kunna spritsas.
Placera ut 6 marängbottnar. Lägg några vinbär i mitten på varje botten. Spritsa sedan lemoncurdgrädden i spiral på bottnarna. Lägg ytterligare en maräng överst.
Placera ut vinbär i grädden, som prickar i ett oregelbundet mönster. Översta marängen kan dekoreras med ett vinbär eller rosenblad. Pudra till sist bakelserna med florsocker.
Recept från Mitt kök