Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Prickig marängbakelse

Röda vinbär blir söta prickar i marängbakelsernas friska citronfyllning.

Prickig marängbakelse
Prickig marängbakelse
Prickig marängbakelse
Ann-Charlotte Fägerlind

Marängbottnar

  • 2 stäggvitor
  • 1,5 dlsocker
  • 2 dropparcitron

Fyllning

  • 2,5 dlgrädde
  • 1 dllemon curd

Garnering

  • 150 gröda vinbär

Gör så här

  1. Rita ut 12 cirklar på ett bakplåtspapper, cirka 7–8 centimeter i diameter.

  2. Vispa äggvitorna och citronsaften tills skummet börjar lyfta.

  3. Vänd ner hälften av sockret i skummet och vispa på mellanhastighet tills marängen tjocknat något. Blanda i resten av sockret och vispa på full hastighet tills marängen blivit ett fast marängskum.

  4. Häll marängen i en sprits och spritsa den i spiralform i de utritade cirklarna på bakplåtspappret på en plåt.

  5. Grädda på 125 grader i 30 – 45 minuter tills marängerna känns lätta och ”torra”.

  6. Häll grädden i en bunke och blanda i lemoncurden, rör med en visp tills blandningen är slät. Vispa därefter blandningen fluffig. Lemoncurdgrädden skall vara tillräckligt fast för att kunna spritsas.

  7. Placera ut 6 marängbottnar. Lägg några vinbär i mitten på varje botten. Spritsa sedan lemoncurdgrädden i spiral på bottnarna. Lägg ytterligare en maräng överst.

  8. Placera ut vinbär i grädden, som prickar i ett oregelbundet mönster. Översta marängen kan dekoreras med ett vinbär eller rosenblad. Pudra till sist bakelserna med florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök