Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Prickbullar


De här goda, runda små bullarna får sin smak av kardemumma.

Prickbullar
Prickbullar
Prickbullar

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 2 dlmjölk
  • 25 gjäst
  • 1ägg
  • 2 msksocker
  • 1 krmsalt
  • 89 dlvetemjöl
  • 1ägg- till pensling

Fyllning:

  • 75 gsmör- (rumstemperatur)
  • 0,75 dlråsocker
  • 2 tskkardemumma- stött

Gör så här

  1. Smält smöret, häll på mjölken och värm till 37 grader.

  2. 2 Smula ner jästen i en bunke. Häll över degvätskan och rör tills jästen är löst.

  3. Blanda i ägget, socker, salt och mjölet lite åt gången. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i cirka 40 minuter.

  4. Fyllningen: Rör samman smör, socker och kardemumma.

  5. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Skär delarna i jämnstora bitar och rulla till bullar. Platta till dem och gör ett hål i mitten på varje bulle. Fördela fyllningen i hålen.

  6. Lägg bullarna på bakpapper och låt jäsa till nästan dubbel storlek under bakduk.

  7. Pensla med uppvispat ägg. Grädda ­bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i 5-8 minuter, tills de fått gyllene färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök