Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De här goda, runda små bullarna får sin smak av kardemumma.
Smält smöret, häll på mjölken och värm till 37 grader.
2 Smula ner jästen i en bunke. Häll över degvätskan och rör tills jästen är löst.
Blanda i ägget, socker, salt och mjölet lite åt gången. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i cirka 40 minuter.
Fyllningen: Rör samman smör, socker och kardemumma.
Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Skär delarna i jämnstora bitar och rulla till bullar. Platta till dem och gör ett hål i mitten på varje bulle. Fördela fyllningen i hålen.
Lägg bullarna på bakpapper och låt jäsa till nästan dubbel storlek under bakduk.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i 5-8 minuter, tills de fått gyllene färg.
Recept från Mitt kök