Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pressgurkesill

Pressgurka är mångas favorit. Gör sig utmärkt som lag till sillen.

Pressgurkesill
Pressgurkesill
Pressgurkesill

Pressgurkesill

  • 1 burkinläggningssill- (420 g)
  • 1 bitgurka- (ca 15 cm)

Lag

  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 1 dlsocker
  • 1,25 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Lag: Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löses upp. Låt lagen kallna.

  2. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Skala och skär gurkan i 2 mm breda skivor. Varva sill och gurka i en burk. Häll över ättikslagen. Låt stå i kylen ca 1 dygn.

  3. Lägg sill och gurka på assietter och garnera med dill och peppar.

Vad tyckte du om receptet?