Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pressgurka – recept

Enkelt recept på pressgurka. Skiva gurkan med mandolin eller använd osthyvel.

Tidsåtgång: 1 timme 40 minuter

Pressgurka – receptPressgurka – receptPressgurka – recept
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 0,5gurka- ca 300 g
  • 0,25 tsksalt

Lag

  • 1,5 mskättiksprit
  • 2 msksocker
  • 1 dlvatten
  • 0,5 krmvitpeppar
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Skär gurkan i tunna skivor.

  2. Blanda den med saltet. Lägg gurkan i press, mellan exempelvis två djupa tallrikar med en tyngd på. Låt stå ½ timme.

  3. Blanda ingredienserna till lagen.

  4. Låt gurkskivorna rinna av i sil och pressa ur vätskan. Blanda dem med lagen. Ställ kallt 1 timme.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök