Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pressgurka med långpeppar

Ett klassiskt tillbehör, men den här gången kryddat med långpeppar och mynta.

Pressgurka med långpeppar
Pressgurka med långpeppar
Pressgurka med långpeppar

Ingredienser

  • 1slanggurka
  • 4 mskättiksprit- (12 %)
  • 5 mskströsocker
  • 5 mskvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 2långpeppar
  • 1 mskmynta- finhackad färsk

Gör så här

  1. Skala gurkan och skiva den tunt. Lägg den i en skål.

  2. Blanda ättiksprit, socker, vatten och salt.

  3. Krossa långpepparn i mortel, men inte alltför finmalt, blanda ner i lagen. Häll lagen över gurkskivorna och blanda ner mynta. Ställ pressgurkan kallt.

Vad tyckte du om receptet?