Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Prästostsill med löjrom

En krämig sås med vitlök, senap, ­lagrad ost och löjrom ger en ­god smak till sillen. 5-minuters­sillen är färdiginlagd och klar att vända ner i såsen. Sillen finns både i hela filéer och skuren i bitar.

Prästostsill med löjrom
Prästostsill med löjrom
Prästostsill med löjrom
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 förp5-minuterssill- à 450 g

Sås

  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlgräddfil
  • 1,5 dlprästost- finriven, lagrad
  • 3 mskgräslök- hackad
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 mskdijonsenap
  • 0,5 krmcajennepeppar
  • 50 glöjrom
  • flingsalt

Garnering

  • löjrom
  • gräslök- hackad

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt.

  2. Låt sillen rinna av och skär hela filéer i bitar.

  3. Lägg sillen i såsen. Låt smakerna mogna i kylen före ­servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök