Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Prästostpanerad abborre med löjromssås och färskpotatis

Recept på prästostpanerad abborre med löjromssås och färskpotatis. Abborren ska serveras nystekt och frasig. Den kan bytas ut mot gösfilé.

Prästostpanerad abborre med löjromssås och färskpotatis
Prästostpanerad abborre med löjromssås och färskpotatis
Prästostpanerad abborre med löjromssås och färskpotatis
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 gabborrfilé- byxad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 100 gprästost- lagrad eller västerbottensost
  • 2 dlpanko- japanskt ströbröd
  • 1ägg
  • 25 gsmör

Löjromssås

  • 80 glöjrom
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 mskgräslök- hackad
  • 2 mskdill- hackad
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 750 gfärskpotatis
  • 100 grädisor
  • 100 gsockerärter
  • 1 msksmör
  • 100 gbladspenat
  • 2 krmsalt

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Strö salt och peppar på abborrfiléerna. Riv osten och blanda med panko på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Vänd abborren i ägg och sedan i ost- och pankoblandningen. Låt stå ca 10 min.

  2. Löjromssås: Blanda crème fraiche, gräslök, dill, citronskal och löjrom. Krydda med salt och peppar.

  3. Borsta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Halvera rädisorna. Stek rädisor och sockerärter i smör ca 2 min. Vänd ner spenaten och strö på salt.

  4. Stek abborren i smör ca 1 minut på varje sida. Servera nystekt med löjromssås, potatis och grönsaker. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!