Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Prästostpaj med sockerärter och kräftor

Istället för att blanda ner tomat, sockerärter och kräftor i pajen serveras dessa ovanpå i stället.

Prästostpaj med sockerärter och kräftorPrästostpaj med sockerärter och kräftorPrästostpaj med sockerärter och kräftor

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 125 gsmör
  • 2 mskvatten- kallt

Fyllning

  • 2ägg
  • 1,5 dlmjölk
  • 200 gprästost- vällagrad riven

Topping

  • 4tomater
  • 100 gsockerärter
  • 0,5 dldill- grovhackad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 burkkräftstjärtar- (385 g) eller färska kräftor

Gör så här

  1. Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig masa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i små tartelettformar, ca 7 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt vila ca 1 timme i kylen.

  2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Fyllning: Vispa ihop ägg och mjölk. Rör ner osten. Häll försiktigt ner fyllningen, se till att inget kommer utanför pajskalet då fastnar de i formen. Ställ formarna på en plåt.

  4. Grädda i ugnen ca 15 min.

  5. Topping: Skär ett kryss i tomaterna och skålla dem 1/2 min i kokande vatten. Spola i kallt vatten och dra bort skalet. Kärna ur och skär dem i strimlor.

  6. Ansa och skär sockerärterna i strimlor. Blanda tomater, sockerärter, dill, salt och peppar. Låt kräftstjärtarna rinna av väl och blanda ner dem i tomaterna.

  7. Servera toppingen på de ljumma pajerna.

  8. Här hittar du goda recept på västerbottenpaj!

Vad tyckte du om receptet?