Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Istället för att blanda ner tomat, sockerärter och kräftor i pajen serveras dessa ovanpå i stället.
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig masa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i små tartelettformar, ca 7 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt vila ca 1 timme i kylen.
Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 15 min.
Fyllning: Vispa ihop ägg och mjölk. Rör ner osten. Häll försiktigt ner fyllningen, se till att inget kommer utanför pajskalet då fastnar de i formen. Ställ formarna på en plåt.
Grädda i ugnen ca 15 min.
Topping: Skär ett kryss i tomaterna och skålla dem 1/2 min i kokande vatten. Spola i kallt vatten och dra bort skalet. Kärna ur och skär dem i strimlor.
Ansa och skär sockerärterna i strimlor. Blanda tomater, sockerärter, dill, salt och peppar. Låt kräftstjärtarna rinna av väl och blanda ner dem i tomaterna.
Servera toppingen på de ljumma pajerna.