Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nöt- och fröbars med gojibär och ingefära är perfekt att ha med i farten eller när du vill ta en powerfika. Mycket smak och naturligt glutenfritt!
Rosta valnötter och pumpakärnor i en torr, medelvarm stekpanna tills de får färg och pumpakärnorna börjar ”poppa”.
Mixa pumpakärnor, kokosflingor, salt och hälften av valnötterna till en bitig massa i matberedare (här är vår favorit).
Tillsätt dadlar, kokosolja och ingefära och mixa till en kladdig deg. Tillsätt eventuellt lite vatten eller kokosolja om den känns för torr, det kan bero på hur mjuka dadlarna är.
Tillsätt resten av valnötterna och gojibär och pulsmixa några gånger. Knåda degen och tryck sedan ut den till en ca 1 cm hög rektangel mellan två bakplåtspapper. Ställ i kylen ca 30 min.
Skär kakan till 12 bars. Förvara i kyl eller frys.