Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pots de crème au chocolat

Recept på pots de crème au chocolat av Roy Fares. Sockret får en god karamellsmak när det smälter till gyllenbrun färg innan det blandas med övriga ingredienser.

Pots de crème au chocolat
Pots de crème au chocolat
Pots de crème au chocolat
Recept på Pots de crème au chocolat. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad- mörk (55 %)
  • 1 mskglykos- eller honung
  • 0,75 dlströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 2 dlmjölk
  • 3,5 dlvispgrädde
  • 1vaniljstång
  • 6äggulor

Garnering

  • 2 dlvispgrädde
  • kolasås

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Lägg äggulorna i en skål.

  2. Värm glykosen i en kastrull tills den börjat smälta. Tillsätt sockret, lite i ­taget, och smält till en gyllenbrun karamell. Tillsätt saltet.

  3. Häll mjölk och grädde över sockret. Halvera vaniljstången och skrapa ut ­fröna. Lägg vaniljstång och -frön i ­kastrullen och låt koka upp.

  4. Häll den varma vätskan försiktigt över äggulorna under omrörning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm på medelvärme under omrörning tills krämen börjar tjockna, vid 83°.

  5. Sila krämen över chokladen och rör tills den smält. Fyll smeten i koppar ­eller glas och ställ i kylen ca 2 timmar.

  6. Servera med lite lättvispad grädde och kolasås.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept av Roy Fares: