Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pots de crème au chocolat av Roy Fares. Sockret får en god karamellsmak när det smälter till gyllenbrun färg innan det blandas med övriga ingredienser.
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Lägg äggulorna i en skål.
Värm glykosen i en kastrull tills den börjat smälta. Tillsätt sockret, lite i taget, och smält till en gyllenbrun karamell. Tillsätt saltet.
Häll mjölk och grädde över sockret. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång och -frön i kastrullen och låt koka upp.
Häll den varma vätskan försiktigt över äggulorna under omrörning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm på medelvärme under omrörning tills krämen börjar tjockna, vid 83°.
Sila krämen över chokladen och rör tills den smält. Fyll smeten i koppar eller glas och ställ i kylen ca 2 timmar.
Servera med lite lättvispad grädde och kolasås.