Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potkäs

Potkäs är en ostkräm gjord på ostkanter och lite vin eller sprit.

Potkäs
Potkäs
Potkäs
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 250 gost- lagrad, det går bra med blandade ostbitar som är över
  • 50 gblåmögelost
  • 23 msksmör- rumsvarmt
  • 2 mskportvin- madeira, whisky eller konjak
  • 1 tskkummin
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Riv ostbitarna och smula blåmögelosten. Mixa ost och smör. Tillsätt vin eller sprit, kummin och salt.

  2. Låt potkäsen stå i kylen 2–3 dagar innan den serveras.

Vad tyckte du om receptet?