Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potkäs
 & röra på löjrom

Potkäs och skaldjursröra är goda på en bit knäckebröd.

Potkäs
 & röra på löjrom
Potkäs
 & röra på löjrom
Potkäs
 & röra på löjrom
FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIN

Potkäs, 5dl

  • 300 ghårdost- blandad stark, till exempel västerbotten, prästost
  • 1 tskkumminfrön
  • 50 groquefortost
  • 100 gsmör- rumstempererat
  • 0,5 tskcajennepeppar
  • 1,5 mskbrännvin

Röra på löjrom, 4 portioner

  • 1 litenrödlök
  • 4 mskgräslök- hackad
  • 250 gcrème fraiche- (ej light)
  • 0,5 dlgräddfil- (kan uteslutas)
  • 100 glöjrom
  • dill- till dekoration

Gör så här

  1. Riv hårdosten fint.

  2. Rosta kumminfröna lätt i en torr stekpanna på svag värme.

  3. Blanda den rivna osten med smör, avsvalnade kumminfrön och kajennpeppar. Tillsätt roquefortosten.

  4. Späd med lite brännvin och arbeta samman till en homogen massa. Förvara i en skål med lock i kylskåp. Ta fram i god tid innan servering. Håller 1-2 veckor i kylskåp.

  5. Röra på löjrom: Skala och hacka rödlöken fint. Hacka gräslöken. Vispa creme fraiche till hård konsistens i en rymlig skål. Blanda ned den hackade löken. Blanda i gräddfilen och rör om. Vänd slutligen försiktigt ner löjrommen. Förvara i kylskåp. Servera i en skål och dekorera med en dillkvist vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök