Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisvåffla med rom & crème fraiche

Perfekt drinktilltugg eller vårlik förrätt. Lyxa till det med topping av löjrom eller använd ishavsrom.

Potatisvåffla med rom & crème fraiche
Potatisvåffla med rom & crème fraiche
Potatisvåffla med rom & crème fraiche
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 250300 gpotatis
  • 3,5 dlmjölk
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • smör- till gräddning

Tillbehör

  • 1 burkrom- löjrom eller valfri rom
  • 1 storrödlök
  • 1 burkgräddfil- eller crème fraiche
  • gräslök

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Skala potatis och riv den grovt på rivjärn.

  3. Vispa ihop mjölk, mjöl, bakpulver och salt till en jämn smet.

  4. Rör ner potatisen och det smälta smöret.

  5. Hetta upp våffeljärnet och smörj det väl. Grädda. Servera med tillbehören. Dekorera med några strån gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök