Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisvåffla med rom, crème fraiche och rödlök

Ett våffelhjärta med rom, créme fraiche och rödlök smakar bra som entrérätt tillsammans med välkomstdrinken.

Potatisvåffla med rom, crème fraiche och rödlök
Potatisvåffla med rom, crème fraiche och rödlök
Potatisvåffla med rom, crème fraiche och rödlök
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 250300 gpotatis
  • 3,5 dlmjölk
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • smör- till gräddning

Tillbehör

  • 1 burkrom
  • 1 storrödlök
  • 1 burkgräddfil- eller crème fraiche

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Skala potatis och riv den grovt på rivjärn.

  3. Vispa ihop mjölk, mjöl, bakpulver och salt till en jämn smet.

  4. Rör ner potatisen och det smälta smöret.

  5. Hetta upp våffeljärnet och smörj det väl. Grädda.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök