Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisvåffla med groddar och krämiga räkor

Recept på potatisvåfflor med groddar, krämiga räkor, citron och gräslök.

Potatisvåffla med groddar och krämiga räkorPotatisvåffla med groddar och krämiga räkorPotatisvåffla med groddar och krämiga räkor
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2 medelstorapotatisar
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 dlvatten
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 krmsalt
  • 25 gsmör- smält
  • 1 dlgrädde- vispad

Krämiga räkor

  • 1 kgräkor med skal- frysta
  • 1 dlmajonnäs
  • 0,5citron- rivet skal, ekologisk
  • salt- peppar
  • 1 knippagräslök- skivad

Till servering och garnering

  • 1 askalfalfagroddar- 130 g
  • 1 knippagräslök
  • citronzest- och citronkryddor

Gör så här

  1. Riv potatisarna fint. Vispa samman vetemjöl, vatten och crème fraiche. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt potatis, salt, smält smör och vispad grädde. Rör om ordentligt.

  2. Hetta upp våffeljärnet och lägg cirka 1 deciliter smet per lagg i våffeljärnet. Grädda våfflor gyllenbruna. Låt dem svalna på galler.

  3. Tina räkorna och skala dem. Blanda majonnäs, rivet citronskal, salt, peppar och skivad gräslök.

  4. Lägg en hög med alfalfagroddar i mitten och toppa med en stor klick räkröra på varje våffla. Garnera med citronzest och några strån gräslök. Servera med en klyfta citronsaft

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Christina Asplund

Recept från Mitt kök