Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på potatisvåfflor med groddar, krämiga räkor, citron och gräslök.
Riv potatisarna fint. Vispa samman vetemjöl, vatten och crème fraiche. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt potatis, salt, smält smör och vispad grädde. Rör om ordentligt.
Hetta upp våffeljärnet och lägg cirka 1 deciliter smet per lagg i våffeljärnet. Grädda våfflor gyllenbruna. Låt dem svalna på galler.
Tina räkorna och skala dem. Blanda majonnäs, rivet citronskal, salt, peppar och skivad gräslök.
Lägg en hög med alfalfagroddar i mitten och toppa med en stor klick räkröra på varje våffla. Garnera med citronzest och några strån gräslök. Servera med en klyfta citronsaft
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök