Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatistrifle med matjessill

Potatistrifle med matjessill är en god förrätt. Att servera matjessill, potatis och gräddfil i glas ser trevligt ut och blir extra festligt.

Potatistrifle med matjessillPotatistrifle med matjessillPotatistrifle med matjessill
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 burkarmatjessillfiléer- hela (à 200 g)
  • 8potatisar- kokta, kalla
  • 1rödlök- stor
  • 4 dlgräddfil
  • 1 dldill- hackad
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 2 dlrödbetor- inlagda, tärnade
  • 2 dlsaltgurka- tärnad

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär den i små bitar. Skär potatisen i små bitar. Skala och hacka löken.

  2. Blanda gräddfil, dill och citronskal.

  3. Varva sill, potatis, lök, rödbetor och gurka och sås i glas. Avsluta med en klick sås och lite hackad lök. Garnera med en dillkvist.

Vad tyckte du om receptet?