Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatistortilla med paprika

Recept på tortilla med potatis, paprika och tomat. Välj gärna stora potatisar, de går lättare att skala.

Lena Söderström
Potatistortilla med paprika
Potatistortilla med paprika
Potatistortilla med paprika
Foto. Eva Hildén

Ingredienser

  • 500 gmjölig potatis
  • 1röd paprika
  • 56 mskolivolja- till stekning
  • salt
  • peppar
  • 6ägg
  • 6 mskmjölk
  • 2 dlost- riven
  • 2 msksmör och olja
  • 100 gcocktailtomater

Gör så här

  1. Skala potatisen. Skär potatisen i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar.

  2. Stek potatisen i oljan i en stekpanna, utan att den tar så mycket färg, i cirka 15 minuter. Tillsätt paprikan och stek ytterligare i cirka 5 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Låt potatisen och paprikan rinna av i till exempel ett durkslag.

  3. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Smaka av med salt. Blanda i osten. Blanda i potatisen och paprikan.

  4. Hetta upp smör och olja i en liten stekpanna som tål ugnsvärme. Häll i potatis-, paprika- och äggblandningen. Stek tortillan på medelstark värme i 5–10 minuter.

  5. Efterstek i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Toppa med tomaterna och stek ytterligare i cirka 15 minuter eller tills äggsmeten stannat och tortillan och tomaterna fått fin färg. Salta och peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök