Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tortilla med potatis, paprika och tomat. Välj gärna stora potatisar, de går lättare att skala.
Skala potatisen. Skär potatisen i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar.
Stek potatisen i oljan i en stekpanna, utan att den tar så mycket färg, i cirka 15 minuter. Tillsätt paprikan och stek ytterligare i cirka 5 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Låt potatisen och paprikan rinna av i till exempel ett durkslag.
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Smaka av med salt. Blanda i osten. Blanda i potatisen och paprikan.
Hetta upp smör och olja i en liten stekpanna som tål ugnsvärme. Häll i potatis-, paprika- och äggblandningen. Stek tortillan på medelstark värme i 5–10 minuter.
Efterstek i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Toppa med tomaterna och stek ytterligare i cirka 15 minuter eller tills äggsmeten stannat och tortillan och tomaterna fått fin färg. Salta och peppra.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök