Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatistortilla med ost- & kumminröra


Det är viktigt att potatistortillan är kylskåps­kall när du serverar den annars smälter­ toppingen. Toppa bitarna med en röra gjord på crème fraiche, ost, kummin och persilja.

Potatistortilla med ost- & kumminröra

Potatistortilla med ost- & kumminröra

Potatistortilla med ost- & kumminröra

ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 600 gfärskpotatis
  • 1gul lök
  • 0,5röd chili
  • margarin- smör eller olivolja att steka i
  • salt
  • 6ägg
  • peppar
  • 1,5 dllagrad ost- riven

Ost- och kumminröra:

  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 dllagrad ost- riven
  • 1,5 tskbrödkummin
  • 1 dlpersilja- finhackad
  • salt
  • peppar

Garnering:

  • persilja

Gör så här

  1. Skala färskpotatisen och låt den koka tills den är mjuk. Låt svalna och skär den sedan i ganska tjocka skivor.

  2. Hacka löken och skär chilin i riktigt­ små bitar. Fräs löken i margarin, smör eller olivolja i en stekpanna som tål ugnen. Löken ska bli mjuk och glansig. Tillsätt chilin efter en stund. Lägg det stekta åt sidan.

  3. Stek potatisen i stekpannan. Salta. Varva potatis, lök och chili i pannan.

  4. Vispa ihop ägg, salt och peppar och häll det över potatisen.

  5. Stek tortillan i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 10 minuter. Strö på ost och gratinera i ytterligare 5 minuter.­ Låt tortillan kallna, den ska vara kylskåpskall vid serveringen.

  6. Blanda crème fraiche, ost, brödkummin, persilja, salt och peppar till en röra. Skär tortillan i små fyrkanter, det är lättast med en degskrapa. Lägg en klick av ost- och kummin­röran ovanpå. Garnera med persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök