Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det är viktigt att potatistortillan är kylskåpskall när du serverar den annars smälter toppingen. Toppa bitarna med en röra gjord på crème fraiche, ost, kummin och persilja.
Skala färskpotatisen och låt den koka tills den är mjuk. Låt svalna och skär den sedan i ganska tjocka skivor.
Hacka löken och skär chilin i riktigt små bitar. Fräs löken i margarin, smör eller olivolja i en stekpanna som tål ugnen. Löken ska bli mjuk och glansig. Tillsätt chilin efter en stund. Lägg det stekta åt sidan.
Stek potatisen i stekpannan. Salta. Varva potatis, lök och chili i pannan.
Vispa ihop ägg, salt och peppar och häll det över potatisen.
Stek tortillan i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 10 minuter. Strö på ost och gratinera i ytterligare 5 minuter. Låt tortillan kallna, den ska vara kylskåpskall vid serveringen.
Blanda crème fraiche, ost, brödkummin, persilja, salt och peppar till en röra. Skär tortillan i små fyrkanter, det är lättast med en degskrapa. Lägg en klick av ost- och kumminröran ovanpå. Garnera med persilja.
Recept från Mitt kök