Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Potatistartelette med grönkål, västerbottensost och valnötter är godast nygräddad.
Sätt ugnen på 175°. Lägg plattornas långsida omlott så att det blir en rektangel. Kavla ut lite grann.
Skala potatisen och skär i tunna skivor, gärna på mandolin. Pensla smördegen med uppvispat ägg. Lägg potatisskivorna omlott på smördegen tills den är helt täckt, men lämna en 2 cm bred kant runt om. Strö osten över potatisen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Grovhacka grönkålen. Hacka valnötterna. Ta ut tarteletten och strö över grönkål och valnötter. Grädda ytterligare ca 10 min. Servera direkt.