Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatistartelette med grönkål, västerbottensost och valnötter

Potatistartelette med grönkål, västerbottensost och valnötter är godast nygräddad.

Potatistartelette med grönkål, västerbottensost och valnötterPotatistartelette med grönkål, västerbottensost och valnötterPotatistartelette med grönkål, västerbottensost och valnötter
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 3 plattorsmördeg- frysta
  • 5potatisar
  • 1ägg
  • 1,5 dlvästerbottensost- riven
  • 50 ggrönkål
  • 1 dlvalnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg plattornas långsida omlott så att det blir en rektangel. Kavla ut lite grann.

  2. Skala potatisen och skär i tunna skivor, gärna på mandolin. Pensla smördegen med uppvispat ägg. Lägg potatisskivorna omlott på smördegen tills den är helt täckt, men lämna en 2 cm bred kant runt om. Strö osten över potatisen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Grovhacka grönkålen. Hacka valnötterna. Ta ut tarteletten och strö över grönkål och valnötter. Grädda ytterligare ca 10 min. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?