Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisstomp – recept

När du inte är sugen på potatismos men ändå inte vill äta hela kokta potatisar, då är potatisstomp något för dig! Grovt mosad potatis, med eller utan skal, med lite smör och eventuella smaksättningar. Gott till allt som passar till potatis!

Potatisstomp – receptPotatisstomp – receptPotatisstomp – recept
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 800 gpotatis
  • 0,5 tsksalt
  • 50 gsmör- /margarin, alternativt 1/2 dl olja

Gör så här

  1. Skölj eller skala potatisen, beroende på om du ha med skalet i stompen eller inte. Är potatisarna stora kan du behöva dela dem i mindre bitar.

  2. Koka upp en stor kastrull med vatten, så att det täcker potatisen.

  3. Tillsätt salt i vattnet, lägg i potatisen och koka i 20-30 minuter, tills potatisen mjuk. Ju mindre potatisar du kokar, desto kortare blir koktiden.

  4. Häll av vattnet, och mosa potatisen grovt med en potatisstöt eller med en matgaffel.

  5. Tillsätt smör, och eventuell smaksättning efter smak och tycke.

  6. Tips! Smaksättning på potatisstompet kan vara sambal oelek, färska örter, pesto, riven ost eller kryddor som du tycker om. Anpassa efter vad du serverar till och efter din egen smak.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Krossad potatis med sauce verde – recept

Recept från Mitt kök