Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagat potatis- och broccolistomp med ostgratinerade broccolibuketter. Taleggio är en kittost som kommer från norra Italien. Den har en mild och lätt syrlig smak och passar utmärkt ihop med broccolin.
Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Skär loss buketterna från broccolin. Blanda dem med 1 msk olja och 1/2 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Skär broccoli-stjälken i bitar.
Rosta broccolibuketterna mitt i ugnen ca 10 min.
Koka potatisen och broccolistjälkarna mjuka i lättsaltat vatten.
Skär osten i skivor. Lägg dem på broccolin och gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
Låt potatis och broccoli rinna av men spara kokvattnet. Stompa med en potatisstöt och späd med kokvattnet till lagom konsistens. Rör i 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Servera stompet med den ostgratinerade broccolin.