Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisstomp med ostgratinerade broccolibuketter

Recept på lättlagat potatis- och broccolistomp med ostgratinerade broccolibuketter. Taleggio är en kittost som kommer från norra Italien. Den har en mild och lätt syrlig smak och passar utmärkt ihop med broccolin.

Potatisstomp med ostgratinerade broccolibuketter
Potatisstomp med ostgratinerade broccolibuketter
Potatisstomp med ostgratinerade broccolibuketter
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 gpotatis
  • 500 gbroccoli
  • 200 gtaleggioost
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Skär loss buketterna från broccolin. Blanda dem med 1 msk olja och 1/2 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Skär broccoli-stjälken i bitar.

  2. Rosta broccolibuketterna mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Koka potatisen och broccolistjälkarna mjuka i lättsaltat vatten.

  4. Skär osten i skivor. Lägg dem på broccolin och gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  5. Låt potatis och broccoli rinna av men spara kokvattnet. Stompa med en potatisstöt och späd med kokvattnet till lagom konsistens. Rör i 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  6. Servera stompet med den ostgratinerade broccolin.

Vad tyckte du om receptet?