Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Savojkålscrèmen ger potatissoppan en extra smakskjuts. Två skikt i soppan blir en fin effekt.
Skala och tärna potatisen smått. Ansa och strimla purjolöken. Finhacka hassel-nötterna.
Fräs potatis, purjolök och nötter i smör i en kastrull, gärna teflon, på medelstark värme. Häll på vattnet och 2 tsk salt. Låt koka ca 5 min under lock, tills potatisen är mjuk. Sila av buljongen men spara den. Mixa potatis, purjolök och nötter med mixerstav. Tillsätt 1/2 tsk salt.
Ansa och dela kålbladen. Mixa dem till små smulor i en matberedare. Stek kålen i olja i en het stekpanna ca 4 min. Låt svalna ca 5 min. Blanda kålen med yoghurt och smaksätt med 1 tsk flingsalt och peppar.
Fördela potatispurén i bottnen av portionsskålar. Häll på buljongen och servera savojkålscrèmen vid sidan om.