Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 15g
Kolhydrater: 62g
Recept på potatissoppa med fänkål och ostgratinerat vitlöksbröd - en snabblagad soppa att ta med i termos ut i naturen eller äta till middag. Fänkål ger kryddig och god smakbrytning. Gratinerat bröd är gott till.
Skala och skär potatisen i bitar. Ansa och skär fänkålen i bitar, spara den gröna dillen på fänkålen till garnering. Lägg potatis och fänkål i en gryta och häll på 8 dl vatten. Låt koka under lock ca 15 min.
Sätt ugnen på 225°. Gnid in brödskivorna med halverad vitlöksklyfta. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över örtkrydda och riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
Ansa och skär purjolöken i bitar. Lägg den i grytan när ca 5 min återstår av koktiden. Tillsätt buljongtärningar och crème fraiche i soppan. Mixa den med mixerstav eller vispa sönder bitarna den med en ballongvisp. Strö över den sparade fänkålsdillen. Ringla över 1 msk olja och mal över 1 krm peppar.
Servera med gratinerade ostbröd.
Läs också: