Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatissoppa med brödsmulor

Potatissoppa med brödsmulor serveras kall. Brödet går lättare att riva när det är fryst.

Potatissoppa med brödsmulor
Potatissoppa med brödsmulor
Potatissoppa med brödsmulor
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 350 gpotatis- mjölig
  • 0,5gul lök
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 2 mskolivolja
  • 1,5 dlvitt vin- torrt
  • 6 dlvatten
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1,5 dlmjölk
  • 3 mskkycklingfond- konc
  • 0,5 tsksalt

Brödsmulor

  • 1 skivaformfranska- fryst
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskrosmarin- hackad

Garnering

  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Skala och skiva potatis, lök och vitlök. Fräs potatis och lök i olja i en gryta. Häll på vinet och låt koka ca 2 min. Häll i  vatten, grädde och mjölk och tillsätt fonden. Låt koka under lock tills potatisen är mjuk.  Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt. Låt kallna.

  2. Riv det frysta brödet på den grova sidan på ett rivjärn. Stek brödsmulorna knapriga i oljan i en stekpanna. Blanda i rosmarinen. Låt smulorna rinna av på hushållspapper.

  3. Fördela soppan i djupa tallrikar. Toppa med brödsmulor och olja.

Vad tyckte du om receptet?