Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Potatissoppa med brödsmulor serveras kall. Brödet går lättare att riva när det är fryst.
Skala och skiva potatis, lök och vitlök. Fräs potatis och lök i olja i en gryta. Häll på vinet och låt koka ca 2 min. Häll i vatten, grädde och mjölk och tillsätt fonden. Låt koka under lock tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt. Låt kallna.
Riv det frysta brödet på den grova sidan på ett rivjärn. Stek brödsmulorna knapriga i oljan i en stekpanna. Blanda i rosmarinen. Låt smulorna rinna av på hushållspapper.
Fördela soppan i djupa tallrikar. Toppa med brödsmulor och olja.