Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatissallad puttanesca

”A la puttanesca” betyder ”på gatflickans vis” på italienska. Egentligen är det en mustig tomatsås med kapris, sardeller och oliver som är vanlig i trakterna kring Neapel. Här är en potatissallad med samma goda smaksättare. Potatissalladen är jättegod tillsammans med grillad fisk, kalv eller kyckling.

Potatissallad puttanesca
Potatissallad puttanesca
Potatissallad puttanesca
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kilofärskpotatis- cirka 1 kg
  • 250 gcocktailtomater
  • 1 strödlök
  • 6 stsardellfiléer
  • 4 mskkapris
  • 1 dlsvarta oliver- cirka 1 dl
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 msktimjanblad- repade
  • peppar- nymald
  • flingsalt

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen. Låt den svalna och skär i mindre bitar.

  2. Dela tomaterna i halvor, finhacka löken och sardellerna.

  3. Blanda alla ingredienser utom tomaterna. Krydda med salt och peppar. Vänd ner tomaterna i salladen vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök