Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatissallad puttanesca med rostbiff

Potatatissallad puttanesca är en mustig italiensk potatissallad med tomatsås med kapris, sardeller och oliver. 

Potatissallad puttanesca med rostbiffPotatissallad puttanesca med rostbiffPotatissallad puttanesca med rostbiff
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 750 gfärskpotatis
  • 250 gkörsbärstomater
  • 1rödlök
  • 6sardellfiléer
  • 4 mskkapris
  • 1 dloliver- svarta
  • 3 mskolivolja- med citron
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 200 grostbiff- färdiggrillad, i tunna skivor

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den svalna något och skär i mindre bitar.

  2. Skär tomaterna i halvor. Skala och finhacka löken. Hacka sardellerna.

  3. Blanda potatis, lök, sardeller, kapris och oliver. Tillsätt olja och krydda med salt och peppar.

  4. Vänd sist ner tomaterna. Servera salladen tillsammans med rostbiffen. Ca 420 kcal per portion, 23 g fett, 18 g protein, 35 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?