Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatissallad med vitlök, tomater & fetaost

Denna härliga potatissallad är ett perfekt tillbehör på buffébordet. Recept ur "Buffé - pajer, plock och en smak av medelhavet" av Jennie Benjaminsson & Stina Patetsos.

Potatissallad med vitlök, tomater & fetaost
Potatissallad med vitlök, tomater & fetaost
Potatissallad med vitlök, tomater & fetaost
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 2 kgdelikatesspotatisar- små
  • 500 gtomater- gärna blandade sorter
  • 1 krukabladpersilja
  • 1 krukabasilika
  • 200 gfetaost
  • 2 storavitlöksklyftor
  • 2 mskcitron- pressad
  • 4 mskolivolja
  • 2 tskflingsalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- grovmalen

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt kallna helt och dela eventuellt potatisar som är lite större.

  2. Skär tomaterna grovt, finhacka bladpersiljan och strimla basilikan. Smula fetaosten och blanda med tomater och örter. Pressa i vitlöks­ klyftorna och tillsätt pressad citron, olivolja, flingsalt och peppar.

  3. Vänd ner potatisen i tomatbland­ningen och låt potatissalladen stå och dra i kyl i minst 2 timmar, eller gärna över natten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök