Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatissallad med varmrökt lax och räkor

Eftersom rökt fisk har en ganska kraftig smak blir det fräscht med frukt i salladen. Här använder vi melon, men nektariner eller persikor är också gott.

Potatissallad med varmrökt lax och räkor
Potatissallad med varmrökt lax och räkor
Potatissallad med varmrökt lax och räkor
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gfärskpotatis
  • skal- rivet och saft av 1/2 citron
  • 2 mskrapsolja
  • 0,5 dldill- hackad
  • salt
  • vitpeppar- nymald
  • 500 gräkor med skal
  • 300400 gvarmrökt laxfilé
  • 0,5 litenmelon- ca 400 g
  • 100 gsockerärter
  • 2lökar- färska, gärna röda
  • 0,5gurka
  • grönsallad
  • citronklyftor- till servering

Dressing

  • 2 dlgräddfil
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 mskdill- hackad
  • 1 mskgräslök- hackad
  • 50 gforellrom
  • salt
  • vitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen.

  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt ånga av och dela i halvor. Rör ihop citron, olja, dill, salt och peppar. Blanda ner den ljumma potatisen och låt kallna.

  3. Skala räkorna. Dela laxköttet i mindre bitar.

  4. Tärna melonköttet, strimla sockerärter och lök. Dela gurkan på längden, kärna ur och skiva. Blanda med potatisen.

  5. Lägg grönsalladen på ett fat. Lägg på potatissallad, lax och räkor. Servera med citronklyftor och dressing.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök