Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Passa på att njuta av säsongens sista färskpotatis och gör en härligt matig sensommarsallad med plommon, pumpakärnor och prästost.
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och dela de större på mitten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och flingsalt. Baka i mitten av ugnen 15-20 minuter.
Dela plommonen mitt itu och plocka bort kärnorna. Lägg plommonen bredvid potatisen och fortsätt steka cirka 8 minuter.
Rosta pumpakärnorna i en torr panna. Skala och klyfta rödlöken tunt.
4 Blanda potatis och plommon med rödlök, rucola och balsamico. Krydda med salt och peppar.
Lägg upp på ett fat, hyvla över ost och strö på pumpakärnor.
Recept från Mitt kök