Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatissallad med svamp i senapsvinägrett

Potatissallad med svamp i senapsvinägrett kan serveras både kall och varm. God till stekt eller grillat kött och kyckling.

Mattias Larsson
Potatissallad med svamp i senapsvinägrett
Potatissallad med svamp i senapsvinägrett
Potatissallad med svamp i senapsvinägrett
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 600 gcecilepotatis- eller annan fast sort
  • 200 gsvamp- t ex skogschampinjoner
  • 2 mskolivolja- + 3 msk
  • 1 krmsalt- + 1 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 2 krm
  • 2schalottenlökar
  • 3 mskdijonsenap- grovkornig
  • 1,5 mskäppelcidervinäger
  • 0,5 dlbladpersilja- grovt riven

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat ­vatten. Låt den rinna av och  svalna. Ansa och skär svampen i mindre bitar.

  2. Stek svampen i 2 msk olja tills den fått fin färg. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.

  3. Skala och finhacka schalottenlöken. Skiva potatisen.

  4. Vispa samman senap, vinäger och 3 msk olja. Blanda senapsvinägretten med potatis, lök, svamp och persilja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt gärna salladen stå och dra ca 30 min före servering.

Vad tyckte du om receptet?