Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatissallad med spenat och rostade nötter

Ett måste när färskpotatisen är som bäst. Så enkelt, gott och nyttigt!

Potatissallad med spenat och rostade nötter
Potatissallad med spenat och rostade nötter
Potatissallad med spenat och rostade nötter
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 1 kgfärskpotatis
  • 1gul lök- gärna färsk
  • 100 gbabyspenat
  • 0,5 dlnötter- hackade rostade, till exempel hasselnötter, pinjenötter eller valnötter

Dressing

  • 4 mskolivolja
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 1 tskfransk senap
  • 1 mskhonung- flytande
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen, helst med skalet på. Låt den svalna något.

  2. Skiva potatis och lök och lägg upp på ett fat tillsammans med spenaten och blanda runt.

  3. Rosta nötterna några minuter i en torr och varm stekpanna. Hacka grovt och strö över salladen.

  4. Blanda alla ingredienser till dressingen och ringla över salladen.

  5. Tips! Hyvla lite färsk parmesanost över potatisalladen. Går också utmärkt med rucolasallad i stället för spenat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök