Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatissallad med sparris

Potatissallad som passar till rökt mat som skinka, kalkon eller fisk. Genom att blanda i kräftstjärtar eller räkor har du förvandlat salladen från ett tillbehör till en mer matig potatissallad.

Potatissallad med sparris
Potatissallad med sparris
Potatissallad med sparris
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgfärskpotatis
  • 500 ggrön sparris
  • 1 strödlök- finhackad
  • 3 mskdill- hackad

Dressing

  • 1 mskskånsk grovkornig senap
  • 1,5 mskcitron- pressad
  • 1 mskvatten
  • 0,75 dlrapsolja- kallpressad
  • salt
  • svartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Dressingen: Vispa ihop senap, citron och vatten. Vispa sist i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.

  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och skär den i mindre bitar. Häll över dressingen.

  3. Skär av den nedre grova delen på sparrisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, 4 minuter, den ska fortfarande ha tuggmotstånd kvar. Dela sparrisen i mindre bitar.

  4. Blanda försiktigt potatis, sparris, lök och dill. Lägg upp salladen på ett fat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök