Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatissallad med sparris

Potatissallad recept. Nykokt färskpotatis och grön sparris i en potatissallad med härlig dressing på mild olivolja, balsamvinäger och kapris.

Potatissallad med sparris
Potatissallad med sparris
Potatissallad med sparris
Annika Broman

Ingredienser

  • 500 gfärskpotatis
  • 1 stgrön sparris- bunt
  • 0,5 dlolivolja- ligurisk(mildare)
  • 3 mskbalsamvinäger
  • 1 strödlök
  • 2 msksmåkapris
  • 1 dlrucola- finbladig, sköljd
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Bryt av den torra nedre delen på sparrisstjälkarna. Skala sparrisstjälkarna, skär av topparna och skär stjälkarna i mindre bitar. Lägg ner sparrisbitarna i potatisvattnet de sista 4–5 minuterna av kokningen. Slå av kokvattnet och låt ånga av.

  3. Skär potatisen i klyftor, vänd samman med de kokta sparrisbitarna och topparna. Skala och skär löken i tunna skivor.

  4. Rör ihop olivolja, kapris och balsamvinäger. Blanda samman alla ingredienser och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök