Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Potatissallad med sojabönor brukar vanligtvis göras på kokt potatis, men här är den ugnsbakad i stället och har fått en lätt grekisk touch.
Sätt ugnen på 225°. Skölj och borsta potatisarna i vatten. Dela de stora. Blanda dem med olja. Bred ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö på senapsfrön och salt. Stek dem i övre halvan av ugnen ca 25 min, tills de fått färg. Låt svalna.
Tina sojabönorna. Skala och finstrimla rödlöken. Lägg strimlorna i kallt vatten så blir de lite mildare i smaken.
Stjälp upp potatisarna på ett fat när de svalnat, så att alla senapskorn följer med. Blanda med sojabönor, delade tomater och smulad fetaost. Låt rödlöken rinna av. Toppa salladen med den samt rucolan.
Vispa samman dressingen. Börja med vinäger, olja och senap. Tillsätt peppar, salt och pressad vitlök. Vispa sist i mjölken så dressingen blir lite krämig.
Ringla hälften av dressingen på salladen och servera resten till.