Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på matig potatissallad. Rom eller kaviar, crème fraiche och rödlök – alltid lika gott tillsammans. Kanske på en toast eller med avokado. Men så här års känns en rustik sallad med rostad potatis och rotselleri som ett utmärkt tillbehör till de klassiska tillbehören.
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och dela potatisen. Skala rotsellerin och skär i mindre bitar. Lägg potatis och rotselleri på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med 2 msk olja och salt.
Rosta i mitten av ugnen tills potatis och selleri är mjuka, cirka 25 minuter.
Strimla grönkålen tunt. Blanda med citronsaft och 1 msk rapsolja. Massera in så att kålen mjuknar, det görs enklast med händerna.
Ta ut och vänd ner det rostade i skålen med grönkål. Låt svalna och blanda i dill och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp salladen. Klicka på crème fraiche och tångkaviar. Mal över peppar. Strö på rödlök och garnera med dillvippor och citronklyftor.
Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök