Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatissallad med rosa yoghurtsås och lammbullar

Rödvinsvinäger tillsammans med paprikapulver ger salladssåsen rosa färg.

Potatissallad med rosa yoghurtsås och lammbullar
Potatissallad med rosa yoghurtsås och lammbullar
Potatissallad med rosa yoghurtsås och lammbullar

Lammbullar

  • 200 glammfärs
  • 1 mskkalvfond- koncentrerad
  • 1 mskfetaost- smulad
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskpersilja- finstrimlad, eller koriander
  • 0,5 tskolivolja
  • 1 dlvatten

Sallad

  • 300 gfärskpotatis- kokt, kall
  • 0,5rödlök
  • 100 ggurka
  • 810rädisor

Sås

  • 1 dlyoghurt- (3 %)
  • 12vitlök- klyftor, pressade
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 1 mskpersilja- finhackad, eller dill

Tillbehör

  • 2fullkornsbröd- skivor

Gör så här

  1. Lammbullar: Blanda samman färs, kalvfond, fetaost, peppar och persilja till en färs. Forma till 8 bullar.

  2. Pensla en stekpanna med olivoljan och hetta upp pannan.

  3. Lägg i färsbullarna och bryn dem runtom 3-5 minuter.

  4. Häll över vatten, efterstek bullarna under lock på svag värme ca 10 minuter.

  5. Sallad: Skala ev och skär potatisen i bitar, skala och skär löken i tunna skivor, skala och skär gurkan i skivor, ansa och skiva rädisorna.

  6. Sås: Blanda yoghurt, vitlök, vinäger och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.

  7. Blanda sallad och sås. Garnera med dill.

  8. Servera salladen med lammbullar och bröd. Ca 445 kcal per person, varav 12 g fett, kolhydrater 53 g, protein 30 g.

Vad tyckte du om receptet?