Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatissallad med picklad lök

Färskpotatis när den är som bäst; nykokt tillsammans med en klar dressing och picklad lök. Det är fint att garnera med gräslök och gräslöksblommor om man har tillgång till detta.

Potatissallad med picklad lökPotatissallad med picklad lökPotatissallad med picklad lök
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 1 kgfärskpotatis
  • 1 knipparädisor
  • 2 mskgräslök- skuren
  • 6salladslökar
  • 0,5 dlkapris
  • 0,75 dlolivolja
  • 2 mskdijonsenap
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Picklad lök:

  • 10röda steklökar
  • 0,5 dlättiksprit (12 %)
  • 1 dlströsocker
  • 2 dlvatten

Garnering:

  • gräslök och gräslöksblommor

Gör så här

  1. Picklad lök: Skala löken och skär den i klyftor. Rör ihop ättika, socker och vatten tills sockret lösts upp. Blanda i löken. Låt dra ca 30 min.

  2. Skrubba potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Skär potatisen i halvor eller fjärdedelar beroende på storlek.

  3. Ansa rädisorna och skär dem i fjärdedelar. Ansa och skiva salladslöken. Blanda samman olja, senap, salt och peppar i en stor skål. Vänd ner potatis, rädisor, gräslök, salladslök och kapris och blanda försiktigt om. Låt gärna potatissalladen dra ca 1 timme före servering.

  4. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med picklad lök. Garnera med gräslök och gräslöksblommor och servera.

Vad tyckte du om receptet?