Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färskpotatis när den är som bäst; nykokt tillsammans med en klar dressing och picklad lök. Det är fint att garnera med gräslök och gräslöksblommor om man har tillgång till detta.
Picklad lök: Skala löken och skär den i klyftor. Rör ihop ättika, socker och vatten tills sockret lösts upp. Blanda i löken. Låt dra ca 30 min.
Skrubba potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Skär potatisen i halvor eller fjärdedelar beroende på storlek.
Ansa rädisorna och skär dem i fjärdedelar. Ansa och skiva salladslöken. Blanda samman olja, senap, salt och peppar i en stor skål. Vänd ner potatis, rädisor, gräslök, salladslök och kapris och blanda försiktigt om. Låt gärna potatissalladen dra ca 1 timme före servering.
Lägg upp salladen på ett fat och toppa med picklad lök. Garnera med gräslök och gräslöksblommor och servera.