Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatissallad med paprika- och tomatdressing

Potatissallad recept. Potatis och lök kan blandas med dressingen och stå färdig i kylen. Strö på basilika och rucola strax före servering.

Potatissallad med paprika- och tomatdressingPotatissallad med paprika- och tomatdressingPotatissallad med paprika- och tomatdressing

Ingredienser

  • 3 kgfärskpotatis
  • 10lökar- gul och röd
  • 6 mskolivolja
  • 1 msksalt
  • 1 tsksvartpeppar- nymald
  • 4 burkarkronärtskockshjärtan- (à 490 g)
  • 2 krukorbasilika
  • 3 påsarrucola- (à 80 g)
  • flingsalt- (ev)

Paprika- och tomatdressing

  • 2 burkarpaprikor- rostade, i olja (à 290 g)
  • 7soltorkade tomater- inlagda
  • 0,5 dlbalsamvinäger
  • 0,75 tsksalt
  • 3 msksweet chilisås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Borsta potatisen ren. Skär den i klyftor. Ansa och klyfta löken. Fördela potatisen i två långpannor. Ringla över olja. Strö på salt och peppar. Blanda om.

  2. Stek potatisen mitt i ugnen ca 10 min. Blanda i löken och stek ytterligare ca 10 min.

  3. Mixa paprikorna med oljan som de ligger i tillsammans med övriga ingredienser till dressingen. Blanda dressingen med potatis, lök och kronärtskockshjärtan i en skål. Hit går att förbereda dagen före festen.

  4. Strö på basilika, rucola och ev flingsalt strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?