Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatissallad med örtdressing

Potatissallad med färskpotatis, salladslök och rädisor. En underbar sallad på vårprimörer som är lättlagad och mättande. Perfekt som grilltillbehör eller till midsommar. Ett lättlagat recept som förvandlas till "fransk potatissallad" tack vare den goda och krämiga dressingen med dijonsenap och vit balsamvinäger.

Potatissallad med örtdressing
Potatissallad med örtdressing
Potatissallad med örtdressing
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1,5 kgfärskpotatis- eller delikatesspotatis, kokt och delad i 4 delar
  • 6salladslökar- skivad
  • 1 knipparädisor- i fyra delar

Dressing

  • 2 mskchardonnayvinäger- eller vit balsamvinäger
  • 4 mskrapsolja
  • 1 tskdijonsenap
  • 1vitlöksklyfta- riven
  • 1 dlörtkryddor- färska basilika, dill och körvel, hackade
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Blanda den kokta potatisen, salladslök och rädisor i en skål.

  2. Vispa samman vinäger, olja, senap och vitlök i en liten skål. Rör ner örtkryddorna och smaka av med salt och peppar.

  3. Rör försiktigt ner dressingen i potatisblandningen. Ställ kallt till serveringen. Lägg upp i en serveringsskål och dekorera med körvel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök