Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatissallad med krämig majonnässås

Recept på en matig potatissallad som kan ätas på egen hand eller som tillbehör till exempelvis grillad kyckling.

Potatissallad med krämig majonnässåsPotatissallad med krämig majonnässåsPotatissallad med krämig majonnässås
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1 burkvita bönor- färdigkokta
  • 2västeråsgurkor
  • 1 litenrödlök
  • 800 gdelikatesspotatis- nykokt

Sås

  • 34 mskmajonnäs
  • 2 mskolivolja- eller vatten
  • 0,5citron- färskpressad saft av
  • 1 mskvit balsamvinäger
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar

Till garnering

  • 2 mskkapris
  • 3 mskpersilja- finstrimlad
  • svartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Blanda ihop majonnäs, olja, citronsaft och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

  2. Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Ansa och skär gurkorna i tunna band. Skala och strimla löken.

  3. Dela potatisen. Blanda potatis, bönor, gurka och lök på ett serveringsfat. Ringla över såsen. Garnera med kapris och persilja. Peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström

Recept från Mitt kök