Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatissallad med äpple


En potatissallad med söta syrliga äpplen är gott till de salta kräftorna.

Potatissallad med äpple
Potatissallad med äpple
Potatissallad med äpple

FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIN

Ingredienser

  • 1 kgpotatis
  • 700 ggröna äpplen
  • 1 litenpurjolök- eller 1 rödlök
  • 100 gkaprisbär
  • 12 tskhonung
  • 0,5 dläppelcidervinäger
  • 1,5 dlrapsolja
  • 0,5 dldill- hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och låt potatisen svalna.

  2. Vinägrett: Blanda honung och vinäger i en skål. Tillsätt olja i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Blanda ner dill. Salta och peppra.

  3. Skala potatisen och skär i kuber. Tvätta, halvera och kärna ur äpplena. Tärna eller skär äpplena i tunna klyftor. Blanda potatis och äpplen i en stor skål. Skölj och skiva purjolök och vänd ner i skålen. Vänd försiktigt ner vinägretten. Blanda ned kaprisbär.

  4. Förvara potatissalladen i kylskåp fram till servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök